• Zavelbergstraat 14
  • 3090 Overijse

Stormschade

stormschade
Stormschade, beter voorkomen.

Vermijd gevaarlijke situaties.

Een storm kan veel schaden veroorzaken aan bomen en de omgeving er rond. Afgebroken takken of omgewaaide bomen zijn vaak een gevaarlijke situatie die door ons vakkundig kunne worden opgelost.

We kunnen dit voorkomen door op voorhand alles te controleren aan een boom.

Bomen Stormschade

Zwammen

Zwammen

Wanneer er bijvoorbeeld op de stam, onderaan net boven de wortels, zwammen verschijnen, kan dat een teken zijn van verdorring", Toch is niet elke zwam gevaarlijk. Sommige paddenstoelen leven ook samen met bomen. Het blijft specialistenwerk om te kijken of de zwammen gevaarlijk zijn voor de boom en of de boom dus weg moet of niet.
Dood hout

Dood hout

Dood hout is dan weer heel normaal voor een boom. Takken hebben een bepaalde levensduur. Af en toe worden die afgestoten en vallen ze dus naar beneden. Dat is geen reden tot paniek. Je moet wel letten wáár het dode hout zich bevindt in de boom: "Dood hout buiten de kruin en vooral takken zonder bladeren bovenaan kunnen wel wijzen op de achteruitgang van de boom."
Klimop

Klimop

Dat klimop een boom doodt is niet corect, Klimop is geen parasiet. Die hecht zich gewoon vast aan een boom, maar die hechtworteltjes kunnen niet door de bast van de boom doordringen. Het kan wel een probleem worden, als de klimop gaat woekeren. "Dan kan het geheel te zwaar worden voor een boom.

Contacteer ons voor het onderhoud van uw bomen

Contacteer Ons